od dědek » čtv čer 04, 2009 6:39 am
Připojuji se do debaty. Před časem jsem si taky koupil 7"LCD TV s možnosti monitor. Koupil jsem i color camerku a propojení na palubku. Napájení pro cam by bylo při sepnutí couvacích světel a monitor se vešel v novějším Liberu do středové poličky. Ale!!!!. Nech si pak stáít auto na "parkplacu" před supermarketem. Když tak koukám, co "podezřelých" se jen tak poflakuje po parkovišti - jsou to potenciální zloději ? Nebo jen taťkové od rodin, kteří čekají na tu svoji a nevoní jim zděděný Favorit a tak vyhlížejí co si pořídit novějšího? No, na to, že jen v Liberci z těchto parkovišť se denně ztrácí fůra aut a další jsou vykradena nehodlám zlodějům "kupovat" a chystat do autíčka tyhle vymoženosti. A při opuštění auta to všechno demontovat a někam schovávat ? Zkušenosti mám už bohaté. Od ukradených stírátek , poklic z kol, po celá kola i volant z Š-120 ( včetně rozdělovače). Zeť nedávno přišel o boční okno a rádio za sedmičku, pak zase zadní okno a nějaký vercajk a tuhle neděli synův švagr povídal jak mu místní cikání probrali starou "19" Rendlíka a když zjistili, že žádný rádio a vůbec něco co by šlo strčit do frcu v autě není, nechali všechno otevřené se zlikvidovaným zadním zámkem kapoty, protože aspoń tam čekali něco schovaného. Teď mu nikdo nechce prodat jeden zámek, protože. kdo to prodává, nabízí rovnou všech pět a zámek zapalování s jedním klíčkem. Znám lidi, kteří auto vůbec nezamykají a na přístrojovce vozí nápis." Nic tu není k ukradení , můžeš se přesvědčit!" Sice riskuje, protože nevozí ani hever , ani rezervu a ani žádnou povinnou výbavu. V jeho autě už jdou pěstovat brambory, ale po několikerém kupování bočního okénka a několika autorádií má pokoj. Tyhle zloděje neodradí i namontované předrevoluční rádio s analogovou stupnicí a obrovskými dvěma knoflíky, protože to jsou většinou haranti, kteří tomu absolutně nerozumí. Příjdeš pak o bezcenné rádio , ale čeká tě výměna okna vyraženého dlažební kostkou . Dědek
t.č. bez Libera s Oplem Fronterou 2.2i jako náhradou,ale sympatizující s Subaru Liberem a jejich páničky