Jak promazat lanovody řazení?

E12 superdeluxe, standard
Uživatelský avatar
Karel
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1702
Registrován: sob zář 24, 2005 9:21 am
Bydliště/Město: Děčín

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Karel » stř kvě 12, 2010 10:49 am

Ivo píše:Nemá někdo zkušenost se seřízením řazení ?

V jakém stavu jsou gumičky pro připojení lan na převoduvku :?:
Řazení.JPG
Řazení.JPG (128.59 KiB) Zobrazeno 5795 x

K.
:(
PS: kde bydlíš ?
Nikdo není dokonalej.

Uživatelský avatar
Ivo
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 140
Registrován: sob led 02, 2010 9:31 pm
Bydliště/Město: Pučloch
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Ivo » stř kvě 12, 2010 12:11 pm

Nevím, ani nevím, kde ty gumičky najdu. No mrknu se, pokud je to vidět zespodu, teda až nebudu muset kvůli tomu ležet v louži :) . Časově to ale vidím až na příští týden, víkend budu pryč a teď mám okolo toho fůru zařizování. Tak jsem zas doufal, že něco půjde jednoduše... :( , jinak bydlím na kraji Liberce.

Uživatelský avatar
Karel
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1702
Registrován: sob zář 24, 2005 9:21 am
Bydliště/Město: Děčín

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Karel » stř kvě 12, 2010 12:22 pm

Ivo píše:Nevím, ani nevím, kde ty gumičky najdu.

Jsou pod vzduchovým filtrem. Přístup zhora! Poblíž bydlí Peple.
K.
:D
Nikdo není dokonalej.

Uživatelský avatar
Ivo
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 140
Registrován: sob led 02, 2010 9:31 pm
Bydliště/Město: Pučloch
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Ivo » stř kvě 12, 2010 12:34 pm

Dík, vím , už jsme se seznámili. Jo to přístup myslíš jako přístup :evil: , nebo jako přístup :) ???

Uživatelský avatar
Karel
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1702
Registrován: sob zář 24, 2005 9:21 am
Bydliště/Město: Děčín

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Karel » stř kvě 12, 2010 12:44 pm

Ivo píše:Dík, vím , už jsme se seznámili. Jo to přístup myslíš jako přístup :evil: , nebo jako přístup :) ???

Po demontáži krytu motoru uvidíš vlevo takovou plechovou krabici, jak do ní vedou hodně silný hadice, tak přesně pod ní jsou
konce lan a ovládají táhla převodovky. Stačí :?:
K.
:D
Nikdo není dokonalej.

Uživatelský avatar
ulus
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 12, 2008 7:53 am
Bydliště/Město: Bedřichov u Lysic

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod ulus » stř kvě 12, 2010 3:30 pm

Karle, kdyby jsi to jen nenaznačil :lol: Jak moc to má společného? Zdá se mi, že 3 neleží přímo proti 4 (je třeba o milimetr pohnout vpravo), říkal jsem si, že auto už má něco za sebou.... :lol:
Pojedeme zkratkou, je to sice delší, ale zato horší cesta.

Uživatelský avatar
Karel
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1702
Registrován: sob zář 24, 2005 9:21 am
Bydliště/Město: Děčín

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Karel » stř kvě 12, 2010 3:51 pm

ulus píše:Jak moc to má společného? Zdá se mi, že 3 neleží přímo proti 4 (je třeba o milimetr pohnout vpravo),

Tak to opravdu nevím. Nejdřív bych hledal nadměrné vůle na připojení lan.
K.
:D
Nikdo není dokonalej.

Uživatelský avatar
Mis.us
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1441
Registrován: ned bře 02, 2008 7:54 pm
Bydliště/Město: Praha,matka všech měst (Praha 5)
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Mis.us » pát kvě 14, 2010 11:16 am

pic,3 je se 4kou v ose.... :idea: jinak zaleží opravdu na stavu silentbloků u převodovky,časem se ošoupou a pak tam chce něco nacpat-použil jsem plast z víčka od zavařovaček-zastřihnul jsem do potřebný míry a je od toho pokoj. A klacek neni uplně uprostřed,aby si někdo neřikal,že to má špatně,je blíž k tý pětce a r-ku :) jinak ty dva silentbloky nebudou za babku...jo a vpředu v uchycení klacku jsou zase takový plastový vložky místo gumovejch silentbloků,ty je dobrý mít origo a v dobrym stavu,jiný bych tam nedával..jestli jsou ve stavu dezolátním,tak klacek může mít vuli i kvuli tomu.
Naposledy upravil(a) Mis.us dne úte pro 27, 2011 8:43 pm, celkem upraveno 1 x.
Subaru E12 Wagon 4WD SDX 38kw -1989
Subaru 1.8 GL 4WD Coupé 72kw - 11/85
Subaru 1.8 GL 4WD RX Coupé 100kw - 10/87

-JO ŘIDIČ,TEN TVRDEJ CHLEBA MÁ------------>Čus--->Mišus

Uživatelský avatar
Mis.us
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1441
Registrován: ned bře 02, 2008 7:54 pm
Bydliště/Město: Praha,matka všech měst (Praha 5)
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Mis.us » pát kvě 14, 2010 11:17 am

jo ulusi,jak si to vyřešil s prachovkou :?:
Subaru E12 Wagon 4WD SDX 38kw -1989
Subaru 1.8 GL 4WD Coupé 72kw - 11/85
Subaru 1.8 GL 4WD RX Coupé 100kw - 10/87

-JO ŘIDIČ,TEN TVRDEJ CHLEBA MÁ------------>Čus--->Mišus

Uživatelský avatar
ulus
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 12, 2008 7:53 am
Bydliště/Město: Bedřichov u Lysic

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod ulus » pon kvě 31, 2010 10:45 am

Nakonec nijak. Otočil jsem ti dirkou nahoru a když něco řeším v motoru (což je teď neustále - podtlaky asi), tak tam stříknu trochu vazelíny a zatím drží - teda řadí :D
Pojedeme zkratkou, je to sice delší, ale zato horší cesta.

Uživatelský avatar
Mis.us
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1441
Registrován: ned bře 02, 2008 7:54 pm
Bydliště/Město: Praha,matka všech měst (Praha 5)
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Mis.us » úte čer 15, 2010 10:11 pm

prachovku nevyměníš,resp. nenavlíkneš jí...táhlo bych řekl,že je nerozebiratelné...Co ti hapruje na podtlakách?zas tolik tam toho neni....:-)
Subaru E12 Wagon 4WD SDX 38kw -1989
Subaru 1.8 GL 4WD Coupé 72kw - 11/85
Subaru 1.8 GL 4WD RX Coupé 100kw - 10/87

-JO ŘIDIČ,TEN TVRDEJ CHLEBA MÁ------------>Čus--->Mišus

Uživatelský avatar
ulus
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 12, 2008 7:53 am
Bydliště/Město: Bedřichov u Lysic

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod ulus » stř čer 16, 2010 8:20 am

Mis.us píše:Co ti hapruje na podtlakách?zas tolik tam toho neni....:-)

No asi takhle... Volnoběh jede v pohodě, ale auto netáhne ve vyšších otáčkách. Začal jsem podtlakama, volnoběžný ventil a senzor klapky v pořádku, funguje to jak má. Hadice jsou v pořádku. Tak jsem objednal těsnění (to jsem nečekal, že ho zase povezou snad až z Japonska), teď ještě přezkouším vstřikovače a jestli k nim jde palivo. Pak sání zpět, seřídit ventily, předstih... Prostě jsem začal tím, co si udělám sám. Jen doufám, že problém nebude někde pod hlavou. Sehnal jsem i měřiče podtlaku a komprese, po víkendu, pokud do toho nezačne pršet, budu vědět víc.
Pojedeme zkratkou, je to sice delší, ale zato horší cesta.

Uživatelský avatar
ulus
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 12, 2008 7:53 am
Bydliště/Město: Bedřichov u Lysic

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod ulus » ned čer 20, 2010 3:29 pm

Sice je to OT, ale kdyz uz se Mis.us ptal. Nemeril jsem na zahratem motoru. Podtlak je cca -40kPa, kdyz pridam plyn, kratkodobe se propadne na -30(-35)kPa, pak vyleze na -60kPa. Pustim plyn, kratkodobe -70kPa a zpatky na -40kPa. I po vymene tesneni pod kolenem sani to nekde bere falesny vzduch - kdyz zacpu hadici od volnobeznyho ventilu, motor nechcipne (a odpovidaji tomu i namerene hodnoty) - ale to neni to nejhorsi.
Hlavni problem bude, jak jsem se obaval, pod hlavou. Komprese 12/3/12, kdyz do prostredniho valce naleju olej, tak vysplha na 7.
Voda v oleji neni (nepozoruju nic ani pod vikem ventilu ani na merce, olej sladky neni), ani se neztraci. Ale nove svicky v 1. a 3. valci maji na sobe sedy povlak, ta na prostrednim je cerna.
Pojedeme zkratkou, je to sice delší, ale zato horší cesta.

Uživatelský avatar
Lubomír
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 966
Registrován: pát úno 03, 2006 9:07 pm
Bydliště/Město: Trenčín,SK

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Lubomír » ned čer 20, 2010 7:27 pm

prostredna sviecka cerna = podpaleny ventil, vymenit, doporucujem i guferka na ventiloch, bude menej čmoudu ve výfuku, ale volnobežná hodnota podtlaku ma byt -62 až -69 kPa, teda -40 sú špatné hodnoty!
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka

Uživatelský avatar
covex
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1955
Registrován: úte led 24, 2006 3:02 pm
Bydliště/Město: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod covex » ned čer 20, 2010 7:31 pm

Psal ze to nemeril na zahratem motoru. Rekl bych ze na studenem motoru budou hodnoty jine.
Subaru Libero E12 superdeluxe 1.2i 4WD rv96
Subaru Vivio GLi 4WD 660 rv92
---
Každá oprava na Liberu se mění v opravu generální

Uživatelský avatar
ulus
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 12, 2008 7:53 am
Bydliště/Město: Bedřichov u Lysic

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod ulus » pon čer 21, 2010 12:17 pm

Na studeném motoru ty hodnoty budou možná jinde, ale nemůže to být takový rozdíl.
Takže hlava dolů? Co mě ještě Libero naučí? Budu muset pořídit druhý, aby jsem, až bude jedno rozdělané, mohl jezdit aspoň pro ty náhr. díly :cry:
Co cca stojí ventily?
Pojedeme zkratkou, je to sice delší, ale zato horší cesta.

Uživatelský avatar
Karel
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1702
Registrován: sob zář 24, 2005 9:21 am
Bydliště/Město: Děčín

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Karel » pon čer 21, 2010 12:54 pm

Jo, už to mám zasebou.
V1 001.jpg
V1 001.jpg (117.03 KiB) Zobrazeno 5629 x

K.
:D
Nikdo není dokonalej.

Uživatelský avatar
Lubomír
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 966
Registrován: pát úno 03, 2006 9:07 pm
Bydliště/Město: Trenčín,SK

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Lubomír » pon čer 21, 2010 7:51 pm

hlava dolu je nenáročnou operací, ovšem je dobré míti těsnění pod hlavu a tolik potřebný ventil jako minimum, to ostatní je drobátko luxus na dlouhodobý chod, ovšem na svědomí to má pravidelně vadný vstřik! takže připočíst k ceně opravy, jinak do roka a do dne...bohužel, vyzkoušeno na vlastním liberku i vlastní peněžence...
...som sa pokúsil o maximálnu zrozumiteľnosť správy... no, snaha bola... ale technicky sa na veci nič nemení, kým som nevymenil vstrekovaciu jednotku, opakoval som opravu, skoro ma hráblo, znovu to isté a do roka, to mi staršie Liberko nerobilo, takéto podrazy. Tam to čom opravil alebo zgenerálkoval drží dodnes...holt, modernejšia technika...
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka

Uživatelský avatar
ulus
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 12, 2008 7:53 am
Bydliště/Město: Bedřichov u Lysic

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod ulus » úte čer 29, 2010 7:32 am

Takže potvrzeno, ve výfukovém ventilu je obrovská díra. Vyměním oba ventily na tom válci a gufera na všech ventilech. Při té příležitosti jsem objevil prasklinu na parohách a vypadá to, že katalyzátor má místo mřížky kamení.
Pojedeme zkratkou, je to sice delší, ale zato horší cesta.

Uživatelský avatar
Lubomír
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 966
Registrován: pát úno 03, 2006 9:07 pm
Bydliště/Město: Trenčín,SK

Re: Jak promazat lanovody řazení?

Příspěvekod Lubomír » úte čer 29, 2010 9:30 pm

A vstrekovaciu jednotku nezabudni vymeniť! Inak .. do roka a do dne...a máš to tam znovu, jako já minulý rok.
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti