Ložiska převodovka

Odkazy na návody, dokumentaci a další radosti
Uživatelský avatar
kropin
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: pon kvě 28, 2007 6:45 am
Bydliště/Město: Buchlovice

Ložiska převodovka

Příspěvekod kropin » stř lis 14, 2007 3:15 pm

Jelikož jsem dostal dotaz jaké jsou rozměry ložisek v převodovce
uvedu zatím ty co mám po ruce. Později doplním.

jedná se o libero 1,2 starší typ - pokud jsou stejné i na nové prosím doplňte.

Ložiska jenž jsou vzadu v převodovce u 5.rychlostního stupně

Ložisko předlohového hřídele: označení: SKF 63/22/C3 je s drážkou

Ložisko hnací hřídele :označení:SKF 63/22/C3 bez drážky

Uživatelský avatar
hejtmos
Přispěvatel
Přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon zář 03, 2007 1:12 pm
Bydliště/Město: Nová Paka

LOŽISKO

Příspěvekod hejtmos » stř lis 14, 2007 10:14 pm

ahoj děkuju moc kropinovy zaroven posílam adresu s otázkou jestli je to ono http://zbozi.arkov.cz/i-41845-63-22-loz ... orade.html

a otazka číslo 2 <b> je stejná převodovka u noveho a stareho typu liberka </b>
1994, 4 WHEEL, Panorama DACH, ROST, ALU felgen, TOP ZUSTAND :)

Uživatelský avatar
kropin
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: pon kvě 28, 2007 6:45 am
Bydliště/Město: Buchlovice

Příspěvekod kropin » čtv lis 15, 2007 8:15 am

Nevím jestli má drážku a asi není C3

Martin H.
Inventář fóra
Inventář fóra
Příspěvky: 325
Registrován: ned úno 05, 2006 3:54 pm
Bydliště/Město: Ostrava

Příspěvekod Martin H. » čtv lis 15, 2007 5:32 pm

Co do vnitřností nevím - sám jsem zvědavý. Co do ovládání řazení, je jiná, podstatně složitější.

Martin.

Uživatelský avatar
Karel
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1702
Registrován: sob zář 24, 2005 9:21 am
Bydliště/Město: Děčín

Příspěvekod Karel » pát lis 16, 2007 8:34 am

kropin píše:Nevím jestli má drážku a asi není C3

Proč zrovna C3 :?:
K.
:cry:
Nikdo není dokonalej.

Uživatelský avatar
kropin
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: pon kvě 28, 2007 6:45 am
Bydliště/Město: Buchlovice

Příspěvekod kropin » pát lis 16, 2007 11:40 am

to nevím, ale ty tam jsou origo

Uživatelský avatar
kropin
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: pon kvě 28, 2007 6:45 am
Bydliště/Město: Buchlovice

Příspěvekod kropin » pát lis 16, 2007 11:51 am

Ikdyž možná to je celý problém proč tyto ložiska odchází.C3 se používají
pro vysoké otáčky většinou na kliky motorek a proto jsou volnější.

Uživatelský avatar
Karel
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1702
Registrován: sob zář 24, 2005 9:21 am
Bydliště/Město: Děčín

Příspěvekod Karel » pát lis 16, 2007 12:57 pm

kropin píše:jsou volnější.

V naší převodovce s dostatkem převodového oleje musí vyhovět téměř jakékoliv ložisko.Je pravda, že si konstruktér určí tolerance...
Pro doplnění přikládám základní tabulku :arrow:

Obrázek

K.
:wink:
Nikdo není dokonalej.


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti