Libero striekacka

E12 superdeluxe, standard
Odpovědět
cimova
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí
Příspěvky: 1
Registrován: pon lis 07, 2011 8:42 pm
Bydliště: Orlova

Libero striekacka

Příspěvek od cimova »

Zdravim vsetkych skusenych chcem kupit libero striekacku ale potrebujem poradit nejaky dobry servis v okoli ostravy Dakujem za rady.
Martin H.
Inventář fóra
Inventář fóra
Příspěvky: 329
Registrován: ned úno 05, 2006 3:54 pm
Bydliště: Ostrava

Re: Libero striekacka

Příspěvek od Martin H. »

Libero je opravdu výborné auto, ale jenom pro ty, kteří jsou schopni si většinu věcí na něm opravit sami. Proto mi příjde úsměvné, když někdo hledá na Libero dobrý servis. Takový člověk většinou neví, že se i za poměrně jednoduché opravy, provedené v servisu, nedoplatí. Třeba, zrovna v Ostravě je značkový servis Subaru, ve kterém by Ti určitě požadované opravy udělali, ale zrovna z Liber nadšeni nejsou, protože i pro ně jsou tato auta příliš pracná a tím pádem pro zákazníka drahá. Když jsem se kdysi bavil s jedním s mechaniků, tak mi řekl, že když k nim přijede na opravu Libero, tak berou dovolené a nemocenské, aby to nemuseli dělat. Pokud ale finance řešit nemusíš, tak Ti tu chuť koupit si Libero jenom chválím a ten servis je v Ostravě Mariánských Horách, Grmelova ulice.

Martin.
Uživatelský avatar
dědek
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1758
Registrován: stř led 18, 2006 6:46 pm
Typ Libera: E12
Bydliště: Tanvald

Re: Libero striekacka

Příspěvek od dědek »

Požadavek na servis a je" jedno co to bude"stát" je tak trochu v rozporu s filosofií majitelů Liber. I když značka SUBARU vžádném případě nebyla a není značkou pro ty, kteří mají hlouběji do kapsy ,LIBERO si nekupuje ten, kdo je ochoten jezdit se vším do servisů a platit závratné částky, do doby , kdy zjistí, že mu Libero shnilo před očima a je to hromada šrotu, do které investoval šest dovolených u moře s celou rodinou.Pokud se ti líbí a musíš ho prostě mít (jako ten pán z televizní reklamy na Megana), hledej nejméně rezavého i kdyby to měla být cesta přez celou republiku. Koupit prvý někde za rohem je téměř stoprocentní záruka problémů do roka jako hrom. (Najdi si někde tady na fóru, co píše Vojta z Liberce). Stejně tak pokud ti není proti srsti každý den ležet pod zhnilým Liberem a začít jeho oživování od začátku (pak pod něj koupit červený koberec do garáže a chodit se na něj koukat) kup ten nejlevnější. Jinak každým měsícem Liber ubývá a ubývá. Těch co za něco stojí je jako šafránu a nebo nejsou vůbec naprodej. Může tě čekat rovněž velikánské zklamání. Autíčko jezdí bezpečně tak do osmdesáti, žere ve městě i deset litrů na sto. Nic moc brzdy. V zimě zima, žádné místo na krabičku cigaret a zapalovač plus sluneční brýle. Každou chvíli někde upadlá klika a nové pazvuky atd atd atd.Prostě jak pravdivě říká Míla od Karla z Děčína, člověk můsí být svým způsobem postiženej, aby do toho šel. Normální motorista, který potřebuje dodávku, koupí si za padesát tisíc dodávku z fury těch co na trhu jsou. Když chce koupit auto pro šest koupí mikrobus pro sedm a když se všemi chce do hor připlatí si za versi 4 motion a má vystaráno. Když však chceš od všeho něco s fůrou problémů , sháněj Libero, ve kterém se dva pohodlně vyspí, odvezeš velkou lednici s mrazákem stejně jako kubík dříví z lesa a nebo čtyry caparty k babičce na vesnici i manželkou na jeden zátah. Najdi v okolí někoho, kdo Libero už nějaký čas vlastní a hoď s ním řeč o jeho zkušenostech. Z těch vlastních ti do předu říkám, že jediné přibližovadlo v baráku (rodině) coby LIBERO má málokdo a já Liberu říkám , že je to auto na víkendy, na ryby na setkání stejně postižených, ale ne na každodenní ježdění do práce. Jedině v případě, že máš tolerantního šéfa, kretý přehlédne, že občas nestihneš začátek pracovní doby, protože ráno nenastartuješ. Dědek
Subaru Justy 1.0i
škoda yeti 1.8 2010
Uživatelský avatar
vojta
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 534
Registrován: pon srp 09, 2010 12:40 pm
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Libero striekacka

Příspěvek od vojta »

Ahoj, Liberko je specifické autíčko které ti dá co jiné neumí, je však pravda že si říká o hodně péče hlavně ze začátku, protože uplně v pořádku ho nikdo neprodává. My jsme do něj momentálně investovali dost peněz právě proto že si ho chceme nechat, do dnes běžného způsobu koupit slušnější auto na dva roky pak rychle prodat a koupit zas nějaké novější auto, do toho liberko prostě nezapadá. Zkus najít někoho v okolí kdo liberko vlastní a dohodni si prohlídku, věřím že ti řekne všechno co bude moct - jen tím riskuješ že se ti zalíbí ještě víc a budeš mezi námi blázny postiženými :) ..co se týče ceny oprav, je problém s díly - vraků je málo a né všechno se tím dá řešit, spousty věcí neexistuje v nějaké levnější náhradě oproti originálu, jak je tomu u jiných aut a originál může stát třikrát tolik jako podobná součástka na jiné auto..a ještě na ni déle čekáš. Když jsme se pro liberko před rokem rozhodli, tak mi první prodejce řekl, že jestli to je moje první auto a jestli nemam autogen tak že mi ho neprodá a že věří že mi to rozmluvil:) Nerozmluvil, koupili jsme jiné, zadlužili se kuli němu a tendle víkend jsem čekajíc na součástky pod ním ležel a pečlivě natíral, je to zkrátka brouček :)
Nudíte se? Kupte si Subaru Libero ;)
Uživatelský avatar
Ivo
Člen korespondent
Člen korespondent
Příspěvky: 141
Registrován: sob led 02, 2010 9:31 pm
Bydliště: Pučloch
Kontaktovat uživatele:

Re: Libero striekacka

Příspěvek od Ivo »

Teda nerad, ale musím, tomu že je libero víkendové auto, trochu odporovat. Nerad bych to zakřikl, ale každý den s ním jezdím už druhým rokem do práce, bydlím na samotě, takže je pro mě velmi strategicky důležité, ale zatím mě nikdy nenechalo doma. Je možná o vztahu - máme ho rádi - vrací nám to.

p.s. :roll: :( :arrow: ....letos do něj nateklo 30000,- Kč bduh.gif :mrgreen: bduh.gif
Uživatelský avatar
Karel
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1702
Registrován: sob zář 24, 2005 9:21 am
Bydliště: Děčín

Re: Libero striekacka

Příspěvek od Karel »

Ivo píše:letos do něj nateklo 30000,- Kč
Tak to bývá. A dopřeješ li celolak svému miláčkovi tak 55000,- není zas až tak moc. :evil: hat46.gif
K.
:D
Nikdo není dokonalej.
Uživatelský avatar
dědek
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1758
Registrován: stř led 18, 2006 6:46 pm
Typ Libera: E12
Bydliště: Tanvald

Re: Libero striekacka

Příspěvek od dědek »

Tak ještě pár slov k tomu "víkendovému autu" . Vyjimka potvrzuje pravidlo. Najde se víc lidí, kteří Libero každý den prohání do práce i z práce několik km po celý rok. I já to několik let praktikoval především od podzimu do jara. Výsledek byl takový, že mě to stálo skoro šedesát tisíc bez benzínu, gum a oleje. Jen pořizovací cena mínus co jsem nakonec dostal . Tak, že ono to jde jezdit. Ale kdybych ty peníze dal místnímu taxikáři tak mne taky odvozí i s lihem v krvi. Já si myslím, že Libero bylo v Japonsku postaveno především do písku a bláta (tedy důvod 4WD) jako minibus a dodávka vjednom. To, že u nás okusilo sníh a sůl (myslím u nás v Evropě) se stalo laciným rádoby tereňáčkem, ale na to není v žádném případě vybavené. Chybí jakákoli odolnost korozi, uzávěrky , legalizace zvětšení světlosti a v neposlední řadě i výkon motoru a spojka.Já řadím LIBERA jako out dorová vozítka a na každodení ježdění v zimním marastu ho šetřím. Dědek
Subaru Justy 1.0i
škoda yeti 1.8 2010
Uživatelský avatar
covex
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 2469
Registrován: úte led 24, 2006 3:02 pm
Typ Libera: novejsi
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Libero striekacka

Příspěvek od covex »

Libero mam od konce r. 2005, do dnesniho dne veskere nakladny na jeho nakup a opravy jsou cca 230tisic (za to se da poridit nejvys zakladni Fabia, rozdil v uzitnych vlastnostech je magicky...ehm), ujel jsem asi 40000km. Tzn. provozni naklady na 1km 5.7 + spotreba paliva na 1km 3.2 -> jeden ujety kilometr Liberem me stoji 9Kc. Obvykle pocitam 10Kc pro orientaci (pojistky atd.). Samozrejme pokud budes jezdit denne desitky km, naklady se zmensi, protoze znacna cast jich je "fixni". Navic ja se snazim mit auto ve velmi dobrem stavu, coz nemusi byt vzdy cilem uzivatele. To je vsechno co clovek potrebuje vedet. Pokud je s tim schopen a ochoten zit, neni problem. :)

Zima je u nas opravdu svinsto. Vzdy dekuju za to, pokud mam moznost jet po silnici zasnezene nebo pouze pluhovane+sterk a ne sypane soli. Ta sul auto zere pred ocima.
Subaru Libero E12 superdeluxe 1.2i 4WD rv96
Subaru Vivio GLi 4WD 660 rv92
---
Každá oprava na Liberu se mění v opravu generální
Uživatelský avatar
Lubomír
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1030
Registrován: pát úno 03, 2006 9:07 pm
Bydliště: Trenčín,SK

Re: Libero striekacka

Příspěvek od Lubomír »

Priložím polienko do diskusie - a to som dral Liberko starší celých 15 rokov dennodenne do práce a na uplne všetky dopravy od dreva cez kvas do pálenice, rohová sedačka, francúzska posteľ (na streche), chata,dovolenky, ryby, skrátka úplne všetko. Ano, Liberko je na denné jazdenie vhodné. A Liberko novšie podobne, už 3 roky dennodenne do práce (vyššia spotreba!)- cez mesto teraz do 8l benálu, no pre dvoch sa s tým dá žiť, ale: zima - nezima vždy štartujeme, odhrnuté - neodhrnuté prejdeme, blato - neblato vylezieme všetko, čo ochcáfky vzdajú alebo tam ostanú. Ale do novejšího za 40 tácov som ešte musel dokúpiť diely za 40 tácov, až potom sa z neho stal príjemný denný spoločník a dríč keď treba. Naprostá spokojnosť, ale rodinná situácia sa mení, už to množstvo sedačiek ani nepotrebujem, a tak pošilhávám po festrovi. Vývoj je vývoj. Zanedbaných Liberiek sa objavuje dosť, tie naše sú oproti tomu šrotu, čo sa inzeruje občas skvosty vo výbornom stave. No zimy sú tu menej náročné ako v Jizerských horách alebo Liberci, aj tá zastavená korózia sa hlási len občas, takže sa mi bude zle lúčiť s vymakaným Liberkom za pár korún, nie, bude trochu drahšie, - a tým nepredajné.
Liberko aj pre denné jazdenie doporučujem.
najprv E10, ročník 1984 na 12"diskoch, DeLuxe, slúžil od 1993, 350 000 km....
od 2008 prezbrojený na novší 94-E12 1.2i 4WD, červený "hintovček",
v r.2013 inovovaný na novší 96-E12 superdeluxe 1.2i 4WD, zelenometalizovaná mentolka
Uživatelský avatar
Tuti
"Pečené kolínko fóra" :-)
Příspěvky: 1569
Registrován: úte bře 21, 2006 5:57 pm
Bydliště: liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Libero striekacka

Příspěvek od Tuti »

Dědek má bezpochyby pravdu v tom, že Libero nenabídne žádné mimořádné vlastnosti. Unikátní je ale kombinace těchto vlastností a vím o lidech, které bych za "postižené" neoznačil, ale kteří Libero používají právě pro tu univerzálnost. Většinou se mluví o přepravní kapacitě a terénních schopnostech, které opravdu zvládá spousta aut. Ale ten kdo najezdí nejvíc po městě, nerad bude měnit Libero za neohrabanou dodávku nebo offroada. V obratnosti a parkovací nenáročnosti se Liberu vyrovnají snad jen miniauta typu Smartu, výhled je v porovnání s jakýmkoliv dnešním autem excelentní, dynamika je díky krátkým převodům do města naprosto dostačující a spotřeba možná o fous větší než třeba u malé Fabie HTP, ale pořád menší než u aut "nižší střední třídy" s šestnáctiventilovými benziňáky.
Bohužel je taky pravda, že provozování a udržování Libera je čím dál obtížnější a dražší. To samozřejmě platí i pro ostatní starší auta, naši zákonodárci časem jistě přijdou na další a další způsoby, jak jejich majitelům trochu osladit život, za patnáct let si jen největší boháči budou moci dovolit jezdit na benzín a za dvacet nebudou auta bez autopilota smět o víkendu na dálnici. Doufám, že aspoň pár z nás si Libero podrží, ale jeho pracovní zařazení se nejspíš přesune z každodenního dříče na veterána.
Opravdu dnes je situace už taková, že člověku který si na autě neudělá hodně sám a nechce do něj ani vrážet nadstandardní peníze nejde Libero doporučit :(
tuti
-------
já rád - ty rád - allrad
Odpovědět