Foti tu nekdo na analog a film? Manual focus objektivy
- Me2d
- Člen korespondent
- Typ Libera: čekatel
Foti tu nekdo na analog a film? Manual focus objektivy
Zdravim Liberacka rodino, je tu nekdo podobny magor jako ja a foti jeste na film? Mam stredoformatovy aparat Mamyia rz67 a velmi rad fotim flexaretou a starym měchovym zeisem 6x9.
Naposledy upravil(a) Me2d dne sob led 09, 2016 8:27 pm, celkem upraveno 1 x.
Libero bylo 96 někde tu je... a teď druhej užouch je Piaggio porter 1.3 16V 4x4, je to návykový ta úžka
- vojta
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Foti tu nekdo na manual a film? Manual focus objektivy
No přiznám se že sem na komoře nebyl ani nepamatuju a když jsem chtěl posledně nechat vyvolat svitkovej diák, tak mi ho po týdnu vrátili s tim že se jim to se zběrny vrátilo - a to sem se jich ještě ptal jestli to nebude problém Nerad bych se pouštěl do zbytečnejch debat analog vs digitál, které byly jednu dobu populární ale mě spíš chybí ten pobyt ve tmě Tak se drž
Nudíte se? Kupte si Subaru Libero
- dědek
- Typ Libera: E12
Před mnoha lety jsem byl dokonce předsedou fotokroužku a pravidelně jsme se zúčastňovali tak zvaného mapového okruhu Český Ráj, což bylo asi dvacet podobných kroužků a navzájem jsme si posílali tenkrát jen černobílé fotografie 30x40 cm. Já osobně nejraději fotil barevné kino (na kinofilm se vyvolávali barevné diapozitivy ) a film (36 fotek) stál i s vyvoláním kolem stovky. Těch kinofilmů mám ještě fůru , ale promítačku už žádnou a tak je vytáhnu jednou za "uherský rok" při přerovnávání šuplíků. Jinak fotil jsem na Ljubitěl, Pionýr, později na Viliju a nakonec na Zenit TTL Někde mám i expozimetr , ale zařízení tmavé komory jsem rozdal už víc jak před pětadvaceti lety. V současné době fotím už jen na DIGI a to Olympus a Nikon 40D. Poslední roky však nejvíc obrázků mám z mobilu. Ještě nedávno na setkání Liberoklubu jezdilo hned několik členů, co fotilo všechno co se nehýbalo i hýbalo. Ve fotogalerii najdeš spousty fotek Teď to nějak uvadlo a jen Johny natáčí každý setkání a nabízí z toho DVD. Já mám v Liberu dokonce palubní kameru, kterou občas zapnu, ale to co jsem zaznamenal prohlížím jen sporadicky.- Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
- Me2d
- Člen korespondent
Na kinofilm mam rollei 35 s tesarem maly spionazni zelezny aparatek. Ale mam rad svitek uci me to necvakat jak silenej. A i tak nekdy 12 nebo 10 nebo 8 snimku je dost. Dle velikosti policka. Privezu pro poteseni oka na sraz. Na digi mam oly pen e1 s vymennymi objektivy toho se nevzdam a jdou na nej krasne ty 30 lety a vice nadhery.
Libero bylo 96 někde tu je... a teď druhej užouch je Piaggio porter 1.3 16V 4x4, je to návykový ta úžka
- vojta
- Kontaktovat uživatele:
Re: Foti tu nekdo na analog a film? Manual focus objektivy
Jojo, jsou to krásné manuální přístroje, na kinofilm i středoformát jsem používal pentax a tak i digizrcadlovku jsem pořídil od pentaxe práve kuli sklům, ale ten čip je stejně fyzicky malej a je tu pořád ten přepočet ohniska, to by chtělo aspoň full-frame Ještě mi ve sklepe stojí Globica na 13x18 - je to kus nábytku a cvakat se na to už opravdu nedá S tím se ale v ateliéru pracovalo fakt parádně...
a abychom nebyli uplně Libero OT tak tady je aspoň odkaz na "manuální libero foto":
viewtopic.php?f=4&t=1459&hilit=polaroid&start=20#p17123
-je to z našeho prvního libero srazu, dostal jsem tam v tombole polaroida, a domů jsme drandili s dírou ve vlnovci s hlasitym doprovodem, todle je focené když jsme dávali pauzu - tuti se pro nás vracel jestli je vše v pohodě - to měl ještě starší-bílé
to to letí, to to letí
a abychom nebyli uplně Libero OT tak tady je aspoň odkaz na "manuální libero foto":
viewtopic.php?f=4&t=1459&hilit=polaroid&start=20#p17123
-je to z našeho prvního libero srazu, dostal jsem tam v tombole polaroida, a domů jsme drandili s dírou ve vlnovci s hlasitym doprovodem, todle je focené když jsme dávali pauzu - tuti se pro nás vracel jestli je vše v pohodě - to měl ještě starší-bílé
to to letí, to to letí
- Me2d
- Člen korespondent
Jeee, Globica a 13x18 s jakým objektivem? a máš k tomu i kazety na film? Já bych jí moooc rád alespoň viděl, prosím, prosím láká mě velký formát mooc moc.
- vojta
- Kontaktovat uživatele:
No mam k tomu jen dvě dvojkazety, tessary 210 a 360... Použitelnější je Magnola na 13x18, to už se dá dotáhnout i ven...možná by se dala dneska sehnat i nějaká stará linhofka nebo graflex na 9x12(4x5"), všechno to šlo cenově hodně dolu - ale zas to začíná bejt starožitnost Teď jsem koukal na web a u foto-škoda se dá planfilm ještě koupit.
- Me2d
- Člen korespondent
Já vím, všechno se dá koupit a kolega tu ještě vyrábí filmy sám doma z chemie no i za Mamiya se pronese když si nesu celou výbavu je toho tak 10kg , vygooglil jsem si to a je to pěkná mašinka, ale to nazaplatím... do liberka by se to vešlo:-) na stálo a vždy si nastavit auto cestou necestou na záběr...
- vojta
- Kontaktovat uživatele:
No globica stávala v ateliérech a kdysi se na to dělali normálně legitky - mám k tomu i takový šoupátko - adaptér s půlkou formátu zakrytou, takže se dali udělat dvě fotky na jeden planfilm, já jí měl za odvoz od známého protože mu překážela, třeba časem na něco narazíš...no máme malý byt a dlouho jsem jí hájil uprostřed obejváku ale nakonec jsem jí musel zabrzdit ve sklepě (má to nášlapnou brzdičku , ale vzdát se těch mašinek nehodlám ..dneska chce bohužel každej na všem vydělat a vygooglí si za kolik se co prodává a to za to za každou cenu chce, i když ani neposoudí funkčnost, opravitelnost a stav...bylo období kdy jsem vídal plné regály flexaret po pár korunách a nikoho to nezajímalo, pak přišlo období kdy se začli hrozně cenit..ale těch pár zběratelů už maj asi všechny typy a teď už to zas nikoho moc nezajímá, ale vydrž, ono si to k tobě najde cestu samo