Kompletni repase TZ AL-KO
- subaru-libero-tazne-alko-2.jpg (248.85 KiB) Zobrazeno 31984 x
- subaru-libero-tazne-alko-1.jpg (265.3 KiB) Zobrazeno 31984 x
- subaru-libero-tazne-alko-3.jpg (209.65 KiB) Zobrazeno 31984 x
Piskovani, lak, kompletne novy spojovak, kompletne nova kabelaz a zasuvka (zasuvky muzou zustavat na autech, neni potreba strihat), rozborka/sborka cisteni bajonetoveho mechanismu.
Nejvic prace rozhodne elektrika - nechtel jsem strihat a pajet vsechny draty od svetel, takze jsem vyrobil spojky, ktere jsem zapojil do konektoru svetel a v nich oddelil draty pro zasuvku tazneho. Do konektoru svetel jako jednech z mala konektoru pasuji normalni faston konektory 3x2. Do dratu mlhovky jsem pridal konektor. Nejhorsi je protahovani kabelu manzetama ve stenach za koly, vedl jsem kabel od leveho svetla k pravemu a od praveho do TZ, ale skoro by to bylo lepsi obracene, protoze vpravo clovek musi vzdy vyndavat nadrzku na chl. kapalinu. Teoreticky by slo vest kabely jen z prava, protoze tamtudy vede cely kabelovy svazek, ale musel by se vyndat ze svazku a strihnout jeste levy blinkr. Obrysovky neni potreba vest prave a leve jak je to v zasuvce, protoze Libero ma stejne jen jeden privod k prave i leve obrysovce. Netusim jak soudruzi vyrobci zamysleli vedeni kabelu k zasuvce, tak ja ho pridelal za pravym kolem po trubce puvodniho ramu a pak z ramu do zasuvky. Clovek nevy jesli se ma driv vyhybat horkemu vyfuku, parohum nebo motoru.
U AL-KO je celkem nestastne to vedeni podperne tyce pod motorem k druhe trubce ramu. Hodne to snizuje svetlou vysku a zadni najezdovy uhlel - vysku u me az na 12cm (normalne ma Libero deklarovano 19cm, ja mam patku prevodovky 17cm). Celkem jsem s tim laboroval, protoze clovek musi vyvrtat dve diry do ramu na kazde strane. Mohl jsem to jeste o 1cm zvednout, ale bylo by to nalepene az na katalyzatoru (na fotce to tak nevypada ale je tam ted 15mm). Takze jsem to dal radsi niz, at muze motor hopsat. Uvidim kde budu drhnou.
Dalsi nevyhoda je, ze cele tazne ma 18kg (4kg bajonet).
Spojovaci material samozrejme mene bezne delky 35, 75mm ale to je uz detail.
Ted jeste co na to STK...