Jeste k te orientaci desticek - domnivam se, ze (i kdyz je to nelogicke) brzdove desticky nepatri do trmenu symetricky, cili zoubkem dolu, ale jedna zoubkem nahoru, druha zoubkem dolu. Takto jsem to mel na aute a puvodne jsem si myslel, ze to nekdo v Subaru servisu dal blbe, ale pak jsme nasel ten nalitek na trmenu a koukal do manualu a myslim, ze to tak opravdu ma byt. Cili nic neni treba pilovat, ale jednu z desticek dat opacne. Je to trochu divne, protoze plochy desticek pak nesviraji kotouc presne symetricky, ale co uz. Mam origo desticky NABCO - jsou znacene LH a RH pro kazdou stranu. Orientace je trochu videt i na skenu.Aja+Dandy+2 píše:Když jsem dělal předek,přišel jsem na dost zajímavou věc, která by mohla být příčinou všelijakých problému s předníma brzdama.tzn. přibržďování,nerovnoměrné sjíždění destiček, zatuhnutí vodících čepů atd. Takže : když jsem nandaval vnější destičku,tak jsem si všimnul ,že destička je v třmenu nakřivo a dole nedosedá na třmen asi 2-3mm. Zjistil jsem ,že uvnitř třmenu je takové vybouleni a na desce naopak takový nos a reje to vzajemně do sebe a destičku to nepusti aby dosedala rovnoběžně k třmenu. Nejdřív jsem si myslel,že je to špatná destička,ale není, protože jsem to porovnával se starým originálem,který jsem si schoval a je to totožný a rylo to stejně do sebe,podle stop na destičce. Tož jsem ten kousíček co vadil na destičce přibrousil a sedne tam jak to má být a rázem po všech problémech s přibržďováním ani náznaku. Viz.Foto, kam ukazují konce šroubováku tam je ten problém. Ps. Brzdové třmeny jsem porovnával 4ks a vyboulení tam mají všechny.
Co si o tom myslite?