Abych ho teda představil. Liberko jsem koupil v roce 2017 od Honzy ,alias uživatele "Afro", jako nepojízdné. Problém byl tehdy v rozdělovači a v neposlední řadě neodborné GO motoru. Tam zasáhnul člověk, který Libera neznal (bylo těsnění z Justy, červený tmel všude, neoriginální řemenice alternátoru (to se projevilo až posléze)).
S pomalovaným Liberkem "Drumline", jak ho tehdy Afro pojmenoval, jsem jezdil a dělal parádu do srpna 2019. Tehdy Liberko dostalo nový lak. Při té příležitosti byly vyvařeny spodní hrany šoupaček a podlepeny pláty plechu na velkých plochách šoupaček. Taky proběhla renovace originálních ALU.
V průběhu pár let dvakrát fouklo těsnění pod hlavou (jednou Justy těsnění, pak Kalina), praskla pravá přední pružina, měnila se indukční cívka, víko rozdělovače, palec, VN kabely, Favorit alternátor, mechanismus ovládání výklopného okna, spálila a opravila se řídící jednotka střešního okna, dovařily se upadlé zadní dorazy, odrezil se spodek, následně se vystříkal voskem, taky dutiny, proběhla první GO celého motoru, druhá GO motoru (včetně nové kliky), vyměnil se ventilátor topení, přidaly se koberce z dětství, vytepoval se vnitřek včetně stropu, proběhla výměna všech žárovek na/v autě za LED, přidán LEDbar na přední hrazdičku a mlhovky WESEM, nainstalován odlučovač oleje, opraven 4WD ventil, vyměněn hlavní čep řízení, zašitá sedačka spolujezdce, dokoupeno čínské autorádio, vyměněny reproduktory, vyrobena polička vedle prostřední sedačky, doděláno otevírání kufru zevnitř, vyrobeny záclonky na zadní okna, přešité pásy do všemožných barev, vyměněna velká část hadic za silikonové a určitě ještě 1000 věcí, na které jsem zapomněl.
Mezitím Liberko ještě stihlo udělat okruh Slovensko-Maďarsko-Slovinsko-Chorvatsko-Itálie-Rakousko-Česko, vyjet na Mangart, projet průsmykem Vršič, pohoupat se v zatáčkách Grossglocknerského průsmyku, objet po obvodu celou Českou republiku, podívat se na svůj první Libero sraz na Křivoklát, znova podniknout celý okruh (mimo Chorvatsko, Mangart a Grossglockner), brodit se skrz několik brodů, odvézt najednou 13 lidí, atakdále atakdále, vždyť to znáte.

Pro Liberko byl založen i instagramový účet cervene_liberko, kde sdílím různé fotky i videa s ním spjaté

Toť k tomuto úžasnému vozidlu prozatím vše, budu se snažit průběžně doplňovat a aktualizovat info do tohoto příspěvku