Střešní nosič
-
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Typ Libera: už bez Libera
- Kontaktovat uživatele:
Střešní nosič
Teď když mám trochu času, tak se můžu pustit do výroby střešního nosiče (zahrádky).
Jak sem na fóru četl tak asi není zas takový problém sehnat zahrádku na Libero do roku 93, ale na novější typ to je opravdový problém. Nové Libero má totiž naprosto nestandardní uchycení ke střeše vozu (4 závity M6 a 2díry pro šroub M8 po stranách a 2 závity M8 vzadu) než jiná auta a tudíž se nikdo v čechách nezabývá dovozem ani jeho výrobou. Dalším problémem je otevírací střecha která vyjíždí směrem nahoru a potom dozadu, přičemž kopíruje celou zadní část střechy. V německu kam se dováželo je občas k dostání i s vozem jako třeba zde:
Jak ale sami uznáte dizajn tohoto nosiče je naprosto katastrofální a degraduje auto kamsi do končin o kterých se zde nebudu rozepisovat .
Proto sem se rozhodl vyrobit si zahrádku sám.
Zakoupit se dal i tento „model“ a ten se mi už opravdu líbí, ale není vhodný pro převoz žebříku - ten vozím dost často uvnitř, ale nevejde se a musím mít otevřené páté dveře a ještě ke všemu musím jet sám - a ani pro dodatečné namontování střešního boxu. Nejsem žádný módní návrhář, ale přesto sem vzal do ruky tužku a načrtl nosič podle svého. Nosič by využíval šest opěrných bodů
a takhle by vypadal: Teď ale to hlavní.
Než se do toho pustím, chtěl bych znát váš názor a třeba i doporučení ohledně dizajnu a taky na jeho funkčnost. Až totiž nosič namontuju tak ho určitě nebudu sundávat a proto nesmí na první pohled mlátit do očí.
Nebojte se a pište
Jak sem na fóru četl tak asi není zas takový problém sehnat zahrádku na Libero do roku 93, ale na novější typ to je opravdový problém. Nové Libero má totiž naprosto nestandardní uchycení ke střeše vozu (4 závity M6 a 2díry pro šroub M8 po stranách a 2 závity M8 vzadu) než jiná auta a tudíž se nikdo v čechách nezabývá dovozem ani jeho výrobou. Dalším problémem je otevírací střecha která vyjíždí směrem nahoru a potom dozadu, přičemž kopíruje celou zadní část střechy. V německu kam se dováželo je občas k dostání i s vozem jako třeba zde:
Jak ale sami uznáte dizajn tohoto nosiče je naprosto katastrofální a degraduje auto kamsi do končin o kterých se zde nebudu rozepisovat .
Proto sem se rozhodl vyrobit si zahrádku sám.
Zakoupit se dal i tento „model“ a ten se mi už opravdu líbí, ale není vhodný pro převoz žebříku - ten vozím dost často uvnitř, ale nevejde se a musím mít otevřené páté dveře a ještě ke všemu musím jet sám - a ani pro dodatečné namontování střešního boxu. Nejsem žádný módní návrhář, ale přesto sem vzal do ruky tužku a načrtl nosič podle svého. Nosič by využíval šest opěrných bodů
a takhle by vypadal: Teď ale to hlavní.
Než se do toho pustím, chtěl bych znát váš názor a třeba i doporučení ohledně dizajnu a taky na jeho funkčnost. Až totiž nosič namontuju tak ho určitě nebudu sundávat a proto nesmí na první pohled mlátit do očí.
Nebojte se a pište
Naposledy upravil(a) peple dne pát úno 16, 2007 1:55 pm, celkem upraveno 3 x.
- Honza
- Přispěvatel
- Kontaktovat uživatele:
mě se to líbí
Čauky myslím že by jsi mohl být i módní návrhář. Ten design se ti povedl a myslím že bude stejně funkční jako jakákoli jiná zahrádka. Až ho budeš vyrábět tak si nech veškeré přípravky, protože až já pořídím nový model Libera, tak si nechám zahrádku od tebe vyrobit. a jsem presvědčený že nebudu sám.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě sem pro názornost přihodím různé střešní nosiče co se kdesi vyrábějí
Naposledy upravil(a) peple dne pát úno 16, 2007 1:56 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Chci vás poprosit jestli se můžete někdo podívat na své Libero(pouze s prosklenou střechou) do míst kam ukazuje červená šipka na obrázku
Mám tam jenom zesílené misto, ale díru žádnou takže nevím jestli je to origo nebo mám zas smůlu jenom já
Dík
Jde mi o to jestli jestli tam je pod kulatou gumovou záslepkou vyříznutý závit M6, nebo ne. Mám tam jenom zesílené misto, ale díru žádnou takže nevím jestli je to origo nebo mám zas smůlu jenom já
Dík
Naposledy upravil(a) peple dne pát úno 16, 2007 1:56 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nosič už je až na pár drobností hotov.
Konečný tvar vypadá trochu jinak než původní představa, ale rozhodně je funkčnější.
Začal sem od zadních držáků Materiálu je ptřeba cca 10m trubky průměr 20mm o stěně 2mm a pásovina 25x5mm asi 1m. Profil předních držáků přes horní gumové těsnění(z plechu 2mm) Prostřední vzpěry.
Nakonec sem zjistil že ve voze uprostřed není závit, ale jen díra 9mm. Matky jdou zasunout z boku. Zjištění
Sám to naheftovat nezvládám - buďto se naklonuju - nebo potřebuju držák.
Tenhle byl poruce a zdarma Základní rám hotov A tohle je konečný tvar Střešní okna jdou otevírat Až bude úplně hotovo přihodím detajlnější fotky jak se střešním boxem tak se žebříkem
Konečný tvar vypadá trochu jinak než původní představa, ale rozhodně je funkčnější.
Začal sem od zadních držáků Materiálu je ptřeba cca 10m trubky průměr 20mm o stěně 2mm a pásovina 25x5mm asi 1m. Profil předních držáků přes horní gumové těsnění(z plechu 2mm) Prostřední vzpěry.
Nakonec sem zjistil že ve voze uprostřed není závit, ale jen díra 9mm. Matky jdou zasunout z boku. Zjištění
Sám to naheftovat nezvládám - buďto se naklonuju - nebo potřebuju držák.
Tenhle byl poruce a zdarma Základní rám hotov A tohle je konečný tvar Střešní okna jdou otevírat Až bude úplně hotovo přihodím detajlnější fotky jak se střešním boxem tak se žebříkem
Naposledy upravil(a) peple dne pát úno 16, 2007 2:05 pm, celkem upraveno 1 x.
- Petr+Barča
-
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle "prďola" na to šel trochu jinak
http://homepage3.nifty.com/nomatetsu/sagyou.html
Postavil na střeše rovnou lešení
http://homepage3.nifty.com/nomatetsu/sagyou.html
Postavil na střeše rovnou lešení