Kazdorocni oblibene snehove tema se nam zase vraci. Vcera opravdu bylo ceho uzivat, dokonce tolik, ze sem si pripadal spis jako pluh. Do zprav se stav na silnicich v Libereckem kraji dostal - asi pres zaplavu snehu - az kolem devate hodiny. Do te doby byla kalamita 10cm na taborsku.

Snih jsem bral ale hlavne ve vyjetych kolejich spodnimi plastovymi kryty libera co jsou pred vanou. Ani nechci vedet kam vsude se napechoval. Misty clovek spis sankoval nez jel a to i do kopce.
Lopata uz se hodila trikrat, tentokrat nastesti ne pro me. Prvni skalp ale az dnes, kdy po "zprovozneni" nekterych silnic vyrazili i ti co vcera rozumne usoudili, ze bude lepsi auto nechat doma. Takze prvni Felicia kombi zaborena do pulky v zaveji - to bylo na lano. Druha Octavia II sedan - pani se tak usilovne vyhybala protijedoucim vozu az se zahrabala mimo silnici - holt ta Oktavka je proste dlouha. Lopata a trocha tlaceni to vyresili. Ovsem marne jsem vzadu hledal na octavii oko na lano... tusi nekdo kde je?
Mam za sebou i notny trapas, stojice nastorc na silnici mi dosel po nakloneni auta do kopce benzin, jeste ze vcera nikdo nejezdil...

- libero_prosinec2010.jpg (216 KiB) Zobrazeno 26393 x