Jak vytápět auto přes noc
Jak vytápět auto přes noc
Dobre rano.
Resim zpusob, jak v Subikovi nezmrznout pres noc. Urcite tady je spousta lidi, kteri maji nejake zkusenosti.
Optimalni by bylo nejake nezavisle topeni, ale kdyz jsem se dival na
webasto.cz a zjistil jsem, ze cena 20 tisic bez DPH a montaze je jedna z
nejnizsich, tak jsem to rychle zavrhnul.
Na elektriku je to asi taky nesmysl, i male elektricke primotopy maji moc
velky prikon a pri pouziti changeru 12V -> 220V bych rano nenastartoval.
Cokoliv na benzin / naftu / pevny lih atd. bude zase pri zapalovani a pri
zhaseni v aute hrozne smrdet.
Takze uz me napada jen neco na PB, coz by byla vyhoda, protoze by se vezla jen jedna velka PB bomba na vareni i na topeni... myslim, ze si takhle topi treba Vietnamci na stancich... takova plechova parabola na klasickou PB bombu - ale na netu se mi to nikde najit nepodarilo.
Takze: co vase zkusenosti, plusy, minusy?
Diky Who, na jarni autoturistiku se tesici....
Resim zpusob, jak v Subikovi nezmrznout pres noc. Urcite tady je spousta lidi, kteri maji nejake zkusenosti.
Optimalni by bylo nejake nezavisle topeni, ale kdyz jsem se dival na
webasto.cz a zjistil jsem, ze cena 20 tisic bez DPH a montaze je jedna z
nejnizsich, tak jsem to rychle zavrhnul.
Na elektriku je to asi taky nesmysl, i male elektricke primotopy maji moc
velky prikon a pri pouziti changeru 12V -> 220V bych rano nenastartoval.
Cokoliv na benzin / naftu / pevny lih atd. bude zase pri zapalovani a pri
zhaseni v aute hrozne smrdet.
Takze uz me napada jen neco na PB, coz by byla vyhoda, protoze by se vezla jen jedna velka PB bomba na vareni i na topeni... myslim, ze si takhle topi treba Vietnamci na stancich... takova plechova parabola na klasickou PB bombu - ale na netu se mi to nikde najit nepodarilo.
Takze: co vase zkusenosti, plusy, minusy?
Diky Who, na jarni autoturistiku se tesici....
Whoever + Subík
Subaru Libero 1.2 4x4 SDX r.v. 1996
najeto 80.000 km
cervena barva, nosic kol na patych dverych, predni bouraci ram
najeto 80.000 km
-
- "Pečené kolínko fóra" :-)
- Typ Libera: už bez Libera
- Kontaktovat uživatele:
Tohle téma mi taky nedá spát
Jde o to co chceš. Jestli jenom trochu tepla přes noc a nebo kompletní předehřátí vozitla třeba před jízdou.
A taky kam s topením. Moc místa v těch našich vozech není.
Já osobně pokukuju po topení zabudovaném na stálo a našel sem pár fotek kam by to šlo asi nejlíp umístit
Jde o to co chceš. Jestli jenom trochu tepla přes noc a nebo kompletní předehřátí vozitla třeba před jízdou.
A taky kam s topením. Moc místa v těch našich vozech není.
Já osobně pokukuju po topení zabudovaném na stálo a našel sem pár fotek kam by to šlo asi nejlíp umístit
No právě.
Hoření čehokoliv (i PB) v autě = spalování vzduchu a vznik výparů, tedy nebezpečí přiotrávení nebo udušení.
Peple, spokojil bych se s trochou tepla na noc, i když samozřejmě kompletní předehřátí auta by bylo super. Ale rozhodně ne za částky vyšší než 10.000,-. A to jsem nikde neobjevil...
Tyhle fotky jsou dost zajímavé, ale levné to asi taky nebude...
Who
Hoření čehokoliv (i PB) v autě = spalování vzduchu a vznik výparů, tedy nebezpečí přiotrávení nebo udušení.
Peple, spokojil bych se s trochou tepla na noc, i když samozřejmě kompletní předehřátí auta by bylo super. Ale rozhodně ne za částky vyšší než 10.000,-. A to jsem nikde neobjevil...
Tyhle fotky jsou dost zajímavé, ale levné to asi taky nebude...
Who
Whoever + Subík
najeto 80.000 km
najeto 80.000 km
A co tak celé auto i s topením
http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=5559804
peple by si ani nemusel zvykat na novou barvu
tak už bez
-
- Kontaktovat uživatele:
Zvykat bych si musel protože já mám barvu jinou. Paint color number no. 608Mira píše:A co tak celé auto i s topením
Ten sem zatím na vlastní oči v čechách neviděl(ale určitě tu jsou).
No a to topení bude asi nějaký "tajný"(žádný ovládání na palubce) nebo další špek na kterej skočí kupující. "Pane poďvejte se na ty mřížky tady vzadu dóle - to je nezávislý topení a zapíná se týmdle čuflíkem"
- dědek
- Typ Libera: E12
No to jde o to, zda-li inzerovaný Libero vůbec nějaké nezávislé topení má. A hlavně co si pan prodávající pod pojmem nezávislé topení vůbec představuje. Už několik lidí si všimlo"v novém" mřížek pod sedadlem řidiče a po ujetí několika km skutečně z nich šel teplý vzduch.Mysleli si, že to je nějaká specialita Subaru, jakési přídavné topení.Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
- michael
- Člen korespondent
- Kontaktovat uživatele:
Paint color number no. 608
Subaru Libero E12 r.v. 91
-
- Kontaktovat uživatele:
No to máš pravdu, ale Míra psal že bych si nemusel zvykat na jinou barvu a já zas napsal že musel protože je jiná než mám.covex píše:2peple: Sice jsem na svuj stitek nekoukal ale myslim ze moje je uplne stejne jako to z toho bazaru a to uz si doufam videl .
To z bazaru je stejně barevné jako tvoje a to už sem fakt na vlastní oči viděl
Ale to už k topení nepatří tak barvy sem
Já tu barvu zese tak neřeším. Zelená jeak zelená, takže omluva .peple píše:..., ale Míra psal že bych si nemusel zvykat na jinou barvu a já zas napsal že musel protože je jiná než mám.
Ve švýcarských inzerátech pár Liber s nezávislým topením bylo a tom to asi znají. Takže to že by se jedno dostalo i k nám mě až tak nepřekvapuje. I když dědkova teorie má něco do sebe.
Mira
tak už bez
Re: Jak vytápět auto přes noc
Dostalo se mi do ruk benzínové topení z Tatry 613 a přemýšlím kam s ním. Zatím se mi jeví jako nejvhodnější
ho dát místo zadního topení pod podlahu. Má někdo zkušenosti s tímto topením? Dost mne děsí spotřeba el. energie
trvale 45W. To bude baterie ráno bez života.
ho dát místo zadního topení pod podlahu. Má někdo zkušenosti s tímto topením? Dost mne děsí spotřeba el. energie
trvale 45W. To bude baterie ráno bez života.
- Karel
Který typškatulka píše: benzínové topení z Tatry 613
K.
Nikdo není dokonalej.
Autobrzdy Jablonec. Licence Eberspacher. Typ BN 4/I výkon 1400-4000W. Napětí 12V, příkon 45W. Stačí?
- dědek
- Typ Libera: E12
45W je opravdu na liberáckou baterku moc ( to je téměř půl ampéry odběr) . Řešit by se to dalo externím napájením ze sítě třeba na tu noc , ale mám obavu, že v T 613 si topení bralo (podle výkonu) i půl litru benzínu za hodinu a to by byl docela nenasyta. Před těmi 25 lety, kdy to bylo aktuální se v "Tatrách" na spotřebu moc nekoukalo. Aspoň ta, co jsme ji měli jako "ředitelskou" jezdila s průměrem za víc jak patnáct litrů. Já měl chvíli T603 a ta mi chtěla sežrat snad i kanystr. Jezdil jsem s ní na krátké vzdálenosti a tak jezdila stále "studená" .Spotřeba v zimě příšerná a to bylo s vypnutým topením. Hrůza !! Dědek
VW CaddY 1,9 tdI 2008
škoda yeti 1.2 2010
škoda yeti 1.2 2010
- Karel
Ale v Tatře jinak nezatopíšdědek píše: ale mám obavu, že v T 613 si topení bralo (podle výkonu) i půl litru benzínu za hodinu a to by byl docela nenasyta
http://tatra.florian.cz/Topeni.pdf
K.
Nikdo není dokonalej.