Před čtrnácti dny mi přistála po zhruba půlroce hledání po německých serverech v čechách Dagmara. Koupil jsem ji přes e-bay za 445 éček, doprava stála čtyři litříky (platila se jen část cesty, odtahovka měla v Německu nějakou práci. Popsaná byla jako auto s nefunkčním motorem (dodávka benzínu pravil prý německý odborník v Subaruservisu) I pustil jsem se do diagnostiky závady. Nebudu napínat, benzín tam šel, stačilo odpojit přívodní hadičku a zkusit

. Zato se hřála cívka tak, že jsem na ní neudržel ruku

. Verdikt: Trvale ukostřená někde mimo rozdělovač. Dagmara se mi dostala do ruky s částečně odizolovaným kabelovým svazkem v prostoru motoru (kde že je německá důkladnost) i trasoval jsem. Zjistil jsem, že kostří někde v hlavním kabelovém svazku co vede od palubky do motoru. Bylo odstřiženo, překlenuto a cívka se umoudřila, jiskra ale pořád nikde... Rozdělovač... nové víko, palec, kabely a svíčky, jak Němci hledali závadu, takže ručně přerušit a hle, jiskérka k jiskérce....

Výměna rozdělovače ze starých zásob. První start

... Oblaka bílého kouře, klepání pod krytem ventilů, jak se zahřála, při volnoběhu nekouří ale jak přidám plyn, zadýmování jak na bojovém poli... Tak to jsem zvědav, co mě ještě čeká....

Had - řidič, mechanik a ošetřovatel Máši (postupně se zotavující po šťouchanci) a konzultant u Báry, která po reinkarnaci do nové kastle začátkem dubna 09 poprvé zavrčela v Budějovicích.