Stránka 1 z 1

Výměna motoru

Napsal: sob bře 07, 2009 12:17 am
od Pajas
Jak jste mnozí viděli na srazu tak motor začal papat dost olej a ted v posledním týdnu začala mlátit klika takže motor půjde ven a dá se tam jiný. Chtěl bych se zeptat, jak jde ven? Měnil už někdo z vás motor? Mám k dispozici zvedák. Jaké jsou tam záludnosti atd. Převodovka zůstnae původní, protože na tom druhém je blbá- špatný synchron na 2. Děkuju všem za rady

Re: Výměna motoru

Napsal: sob bře 07, 2009 5:22 pm
od Petr+Barča
K vyndavání motoru používám lešenářskou trubku přez díru nad motorem a dvě kurty . Kurty pod motor , nahoře přez trubku . Krásně to jde spustit dolů a stejně tak vytáhnout . Akorát nezapomeň podvázat nebo podložit převodovku .

P+B.

Výměna motoru

Napsal: ned kvě 10, 2009 2:35 pm
od Raper
Mna to čaká tiež tak vy skusenejsi nebuddte skupi na slovo a cosi blbcuvzdorne tu prihodťe.
Pripadne ak sa uz o tom pisalo inde tak povedzte nech nezadrbavam forum. Vdaka

Re: Výměna motoru

Napsal: pon říj 18, 2010 9:48 am
od sardelli
Tak se mi konečně podařilo sehnat nový motor, má tedy někdo zkušenost s výměnou, že by pár informací poodhalil ? Bude mi to dělat mechanik a nemá s tím zkušenost, takže myslí, že bude třeba oddělat nápravu, ale to se mi nezdá, když tu píšete, že to jde spustit přes trubku.

Re: Výměna motoru

Napsal: pon říj 18, 2010 6:50 pm
od Lubomír
Uplne sedláckym spusobem odmontuješ všetko okolo bloku - ja obyčajne odmontujem parohy výfuku, parohy sania , štartér , altík a vzperu k prevodovke vzadu, a potom podložím heverom prevodovku, silentblok prevodovky odmontujem, odmontujem celý motorový nosník vpravo aj vľavo, (motor ide potom dobre vysunúť dozadu aj s nosníkom) a potom rozoberám spojenie spojkovej skrine, a motor ide vysunúť zavesený na trubke, a to si tam dávam dve trubky, autolano pod remenicu a popod rozdelovač a spojkovú prírubu, aby sa dal motor vysunúť z hriadeľa prevodovky, je na dvoch kolíkoch v prírube, no veď to nájdeš. Dve trubky sa dajú podkladať a vyberaním podložiek sa motor dá spustiť dolu. Dve trubky majú výhodu v okamihu montáže motora k bloku, tam je uhol medzi prevodovkou a motorom nutné zosúhlasiť, a pridvihnúť do osi, prípadne povoliť prevodovku na heveri aby sa osi vyrovnali. Býva to trocha skúška nervov, lebo mnohohran na prevodovke nechce len tak zapadnúť, treba pootáčať motorom, ale potom to luskne, a motor ide nasunúť na kolíky, potom už len dotiahnuť spoj na spojkovej skrini a ostatok je obyčajná montáž. Tak veľa zdaru.

Re: Výměna motoru

Napsal: stř říj 20, 2010 9:52 pm
od gari
i tak še da
P1010001.JPG
P1010001.JPG (250.3 KiB) Zobrazeno 8115 x

Re: Výměna motoru

Napsal: stř říj 20, 2010 10:32 pm
od Lubomír
no to je uplná krása - zajásá srdce technika a zaplače amatér pred barákom nad vlastnými možnosťami...