Stránka 1 z 1

víko rozdělovače

Napsal: úte led 24, 2012 11:25 am
od Afro
tak mi zapršelo a nestartuju :) Mám dotaz na zkušené kolegy. Z víčka rozdělovače vede krátká hadička, která je volně bez zapojení, tuším, že slouží k odvětrávání a vysychání, já ji v mém unikátu našel v poloze ústím nahoru a domnívám se, že právě tudy tam zateklo, v jaké poloze by měla správně být, nebo spíš jak ji máte vy, aby se tam nedostala voda?
Taky mi příjde, že je celkem dost vlhko okolo svíček, koukal jsem, že někdo tam má takovou gumu (pomůže to), nevíte jak se ten díl jmenuje? existuje replika? nemá někdo kus navíc? :D díky za odpověď

Re: víko rozdělovače

Napsal: úte led 24, 2012 1:46 pm
od Tuti
Jak správně tušíš, hadička má opravdu směřovat dolů. Je nepravděpodobné, že by se někomu povedlo otočit celé víčko a ještě nepravděpodobnější aby pak auto jelo, takže asi je hadička jen špatně nasazená. Ale spíš než o vodu zateklou jde o kondenzovanou vlhkost, což je v tomhle počasí klasika. Je potřeba víčko a všechny VN kabely vyčistit, osušit a zas to chvíli pojede.
Gumový kryt proti vlhkosti nepomáhá (možná v tomhle ohledu spíš situaci zhoršuje), je tam na ochranu před padáním kamínků ke svíčkám.

Re: víko rozdělovače

Napsal: úte led 24, 2012 1:57 pm
od Karel
Tuti píše:Jak správně tušíš, hadička má opravdu směřovat dolů.
Zcela správně
Víko.JPG
Víko.JPG (86.13 KiB) Zobrazeno 12429 x
Gumový kryt se dá koupit nový. Ale jezdí to i bez něho, je tam je kvůli nečistotám.....

K.
:D

Re: víko rozdělovače

Napsal: úte led 24, 2012 2:39 pm
od Afro
Díky za info pánové, hadička byla nasazená dobře, jen byla ohnutá nahoru a zašprajclá o kabely a jelikož nemám v uplně dobrým stavu zadní dekl motoru a nárazník v jednom :) má tam vlhkost a rozvířená voda od kol dveře dokořán, už při poslední delší jízdě sněho-deštěm mi to místama škubalo a na druhý den ráno už se Barča jen chechtala. Doufám, že tímhle bude problém na čas zažehnán. ;)

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 7:25 am
od dědek
Je zajímavé, že když začne pořádně mrznout, je vetšinou po problémech. Vzbudil jsem Libero ze zimního spánku a sundal mu zimní čepici a nic. Tak suchý hadr a "vyleštit" kablíky a víčko a už to chytlo. On je prevít ten aerosol- směs vody, soli a špíny ze silnice. Stačí jedna cesta a pucovat se musí znova. Dědek

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 1:30 pm
od vojta
jojo, pucování jsem si taky už tudle zimu užil - kvůli nastartování se to ještě dá krásně pucovat doma, ale za sněžné vánice cestou z jilemnice už to nebyl žádnej med..řekl bych že nejkritičtější je právě teplota okolo nuly... přemýšlel jsem nad nějakým krytem rozdělovače od spoda, máte s tím někdo nějakou zkušenost?

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 3:51 pm
od Mis.us
mam zkušenost:Kup nový víko rozdělovače a kabely k tomu - originál - a máš pokoj.Mně se to za ty 4 roky co je mám nový ještě nestalo,že bych nenastartoval a musel vytírat a to tady v Praze je to 10krát horší než u Vás. Furt je tu jenom mokro a vlhko... :evil:

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 9:36 pm
od covex
Jo v Praze je letos zima fakt mizerna - ted jsem tam byl a porad prsi.. Vltava zachvili vyskoci z brehu a povodne v unoru to bude radost.

Ke startovani - Od te doby co jsem vymenil vicko a kabely (tesla)+ omotal fajfky samovulkanizacni paskou je pokoj. Faktem je, ze auto je ted vic pod strechou, ale myslim ze skutecne stare kabely se stvrdlymi fajfkami jsou nejhorsi.

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 9:38 pm
od Karel
Mis.us píše:mam zkušenost:Kup nový víko rozdělovače a kabely k tomu - originál - a máš pokoj.
Mohu jedině potvrdit a doporučit.
A klasik by řekl: má pravdu, předsedo!
K.
:D

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 9:51 pm
od vojta
jojo, kabely mám tesla blatná a je jim tak rok - fakt je že auto stálo při problémech venku - když je pod střechou tak je vše v pohodě - myslím že svoje dělá i to, že mi ve VJ vyhodili těsnící gumu mezi zadním nárazníkem a kastlí, což tomu moc nepomůže... a k těm problémům toho dne - při startu brzo ráno pomohlo odvlhčení kabelů a zpoždění jsme v pohodě dohnali, subík se spokojeně projížděl zasněženou silnicí...cestou zpět už nemrzlo a na cestě přišli problémy - cákající sajrajt na víčko a obzvlášť nejšpodnější konektor byl uplně vlhkej a byl jsem rád že jsem jel na dva válce a dodrandil za občasného utírání domu - víčko je vyčištěné a vše zas funguje jak má....jen jsem si říkal že dát dospod nějaký kryt by v takových situacích pomohlo...

..inu nové je nové...ještě se zeptám na přibližnou sumu v originále, dík v.

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 10:13 pm
od Mis.us
Cena originálních kabelů je cca 1200 za sadu i s kabelem k cívce -můžeš je ale objednat i zvlášť.Teslu jsem kupoval taky,ale stála za starou bačkoru. Jak jsem psal origo kabely jsem kupoval v roce 08 a za tu dobu to ani jednou nezlobilo.

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 10:44 pm
od Karel
Mis.us píše:Teslu jsem kupoval taky,ale stála za starou bačkoru.
Ty Tesla kabely jsi už vyhodil ? Pokud ne, tak bych si je rád prohlédl.
Na OTS ve fabrice mám býv. splužáka, tak bych se i poradil co je příčinou
poškození.
K.
:D

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř led 25, 2012 11:58 pm
od Mis.us
jsou to 4 roky,někomu jsem je už věnoval jako hromady jinejch dílů,ne teda všechny rozdávám.Mám tady ještě po dědkovi něž jsem auto zrepasoval,ale nevim jestli to jsou tesly,ale tak na 95% jo,taky stáli za starou bačkoru.

Příčina:
Nevim co na tom Karle chceš hledat,je to jednoduchy,nejsou vulkanicky upravený a kabel netvoří jeden kus jako originál-takže vlhkost se táhne do fajfky.
-Ale jestli na tom trváš,tak možná by ti pomohl Vojta,tomu to s rok starejma kabelama taky nestartuje :D

Re: víko rozdělovače

Napsal: ned úno 26, 2012 8:42 pm
od skotis25
Ahoj prosim vas kde mohu koupit originalni kabely , vicko atd? muzete mi prosim poslat link?

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř úno 29, 2012 3:53 pm
od covex
Je tu uz mockrat - hledej betahase nebo Vochomurka.

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř úno 29, 2012 4:22 pm
od vojta

Re: víko rozdělovače

Napsal: stř dub 04, 2012 2:37 pm
od skotis25
Ahoj , takze dnes bylo Vvicko a kabely objednany a uz se nemohu dockat az prijdou. Dekuji vsem za rady a kontakt na p. Vochomurku,. :)