Stránka 1 z 1

Whoever a jeho Subík :-)

Napsal: úte říj 24, 2006 2:28 pm
od Whoever
Zdravím,

nejdříve bych se měl asi trochu představit. Můj kamarád a člen Libero klubu pod přezdívkou Rosi prodával nedávno svou E10. To bylo mé první seznámení s tímto vozítkem a od té doby už mě liberománie nepustila.. :)

Přemýšlel jsem, že bych si pro jedno dojel do Německa, ale jednak s tím nemám zkušenosti, jednak moc nerozumím autům a také s časem je trochu problém. Teď jsem ale na fóru narazil na Jardův příspěvek s obrázky dvou Liberek v Hostivicích, tak jsem se tam dnes hned vypravil. To mladší, červené se mi zalíbilo, je to 96, 95 tisíc km, snímatelné tažné zařízení. Problém ale je v tom, že ho příští týden povezou do bazaru v Krkonoších, kde se prodávají rychleji. Pokud bych ho chtěl, musel bych prý do tohoto pátku složit zálohu a příští týden by ho přihlásili rovnou na mě.

Problém je ale v tom, do aut nevidím a nerad bych koupil špatně. Proto se obracím na vás - byl by tu nějaký majitel Libera z Prahy nebo okolí ochotný tam se mnou ještě tento týden zajet? Potřeboval bych nezaujatý názor člověka, který má s Liberem zkušenosti, který ví, na co se dívat atd. Je mi jasné, že váš čas je drahý, takže nějaká odměna je samozřejmostí - ať už finanční nebo tekutá nebo nějaká jiná... :)

Díky moc všem za odpovědi,
zdraví Whoever / Honza
Praha 2
tel. 604 864 501
whoever@centrum.cz

Napsal: úte říj 24, 2006 8:31 pm
od peple
Rozhodně nikde neskládej žádnou "zálohu" :!: :!: :!:
Za co a proč. Jestli ti někdo chce něco prodat, tak ti to prodá teď nebo po prohlídce.

Napsal: stř říj 25, 2006 7:39 am
od peple

Napsal: stř říj 25, 2006 9:21 am
od dědek
Než něco koupíš, najdi si příspěvek od "peple" z 13. ůnora letošního roku pod názvem Chci koupit Libero, poraďte. Opravdu dobrý auto za dobrou cenu se v inzerátech ani "neohřeje". Dovoz individuální doporučuji přednostně. Netroufněš-li si sám, znáš určitě hromadu "kamarádů", který ti ochoptně za nějaký peníz vyhlídnuté auto dovezou. Když porovnáš ceny, za co lze Libera pořídit v Německu a v bazarech tady, je to propastný rozdíl. Dědek (Já taky něco vyhlížím a nechci se ukvapit)

Napsal: pát říj 27, 2006 1:33 pm
od Whoever
Díky za rady, pořádně si to tu pročtu.
Také poslechnu Dědka a pojedu si se známým vybrat něco do Německa, protože i když to červené v Hostivicích mi přišlo celkem v pořádku, tak cena 80 tisíc za rok 96 je možná docela dost...

Každopádně dám vědět, jak jsem pokročil.
Díky,
ahoj Who

Napsal: pát říj 27, 2006 1:51 pm
od Návštěvník
hlavne nejezdete ma to stribrne do dortmundu,nafocene skvele,ale jinak je to past.

Napsal: pát říj 27, 2006 1:53 pm
od Whoever
Stříbrné nechci, chci červené.... :oops: :P
Ale díky za upozornění.
Who

Napsal: ned pro 03, 2006 2:17 pm
od peple
Whoever píše:...Každopádně dám vědět, jak jsem pokročil...
Tak jak :?:

Napsal: čtv úno 15, 2007 9:41 pm
od peple
Koukám že máš krásnej "obrázek postavičky".
Takže už je červené doma? Pochlub se :)

Napsal: úte úno 27, 2007 7:50 pm
od Whoever
Ahoj,
omlouvam se, trochu jsem zaspal, co? :-)
Bylo porad nejak moc prace....

Jak si Peple spravne vsiml a spravne taky odvodil, tak ano, Liberko uz je doma a jmenuje se Subík.. :-)
Je to to z obrazku, tedy 1,2 r.v. 1996 od pana Sotolare z Hostivic, na ktereho musim pet chvalu - super servis a super jednani, Subik mel malinkou prasklinku celniho skla - nebyl problem vymenit z jineho Libera. Pak se mi na jinem starsim Liberu libil nosic na kola a predni bouraci ram - nebyl problem za par penez prehodit na meho Subika. A kdyz jsem mel s autem asi po 14 dnech po prodeji problem - netahlo ve vyssich otackach - tak ho behem jednoho dne pan Sotolar opravil - slo o prkotinu, praskla jedna ze svicek - a to zcela zdarma - vymena vsech svicek za nove + prace - neplatil jsem ani korunu. Taklhe bych si predstavoval sluzby ve vsech oblastech... :)

Chtel jsem se zeptat, kdo z vas ma na starosti spravu stranek na libero.wz.cz? Bylo by mozne pridat fotky meho Subika do fotogalerie? Uz mam nejake nafocene.
A dalsi vec - chtel bych si ted o vikendu udelat na aute malou udrzbu - vymenit olej a vsechny filtry a podobne. Je to jako u jinych aut, nebo je tu nejaka zrada, kterou bych mel znat?
A nevite, kde rychle a levne objednat na Libero vsechny filtry? Myslim tim olejovy, vzduchovy i palivovy?

Diky a tesim se, ze vas brzy uvidim na nejake akci!
Ahoj Whoever

Napsal: úte úno 27, 2007 9:22 pm
od dědek
Já byl maximálně spokojený s "mjauto" (doporučil na jiném místě Jarda ) - výměna oleje je docela paráda. Jediná "zrada ? " musíš k vůli filtru sundat pravý zadní kolo. A koukni, máš-li v předním diferáku olej (z leva na boku šroub "17")a mázni až budeš pod autem lanko spojky. Dědek

Napsal: úte úno 27, 2007 9:43 pm
od Whoever
Jo, o tom zadnim kole mi rikali uz mechanici v Hostivicich, ze se musi sundat. To neni problem.

Problem bude spis asi ten "diferak", o kterem Dedku pises. Ja totiz nejsem moc zdatny mechanik, moje schopnosti bohuzel konci prave nekde u te vymeny oleje.. :?

A jeste tedy prosim o tip na sehnani vsech tech filtru - Emil Frey na Praze 5 - Stodulkach se se mnou moc nebavil, pak rekli, ze se ozvou a uz se neozvali.. No jo, prodavaji tam same Imprezy a nove Tribecy a typek, co chce filtry k nejakemu Liberu, pro ne neni vubec zajimavy.. Bohuzel..


P.S.: olejovy filtr je jasny, vzduchovy predpokladam taky... ale kde u Libera najdu ten palivovy? Diky moc!

Napsal: stř úno 28, 2007 6:57 am
od dědek
Až budeš pod autem , tak ta "kovová škatule" , ze které vedou dvě poloosy k předním kolům je skříň předního diferencialu, ve které musí být "tekutý" olej. Často se za ty roky co auto jezdí na to nikdo ani nevzpomene. Dědek

Napsal: stř úno 28, 2007 6:09 pm
od peple
Přesunuto z inzerce
Jinak název si uprav sám :wink:

Napsal: stř úno 28, 2007 11:08 pm
od Whoever
Za přesun díky, název upraven.. :-)

Ještě jedna otázka, která předtím asi zapadla: je možné přidat fotky mého auta do fotogalerie na libero.wz.cz? A na koho bych se měl obrátit? Kdo má stránky na starosti?

Díky Whoever

Napsal: stř úno 28, 2007 11:22 pm
od peple
Obrátit by ses měl na Honzu protože vše okolo libero.wz.cz je jeho práce.
Stránky se ale už delší dobu neupravujou(asi málo času a místa)
Jestli je chceš mít tady na fóru, tak mi je pošli na mejl a já je sem vrznu :)