jojo, legrace ještě bylo

...a taky ještě bude
-myslel jsem, že subík péči ocení, ale pod kopcem si střelil do výfuku a začal jet snad na jeden nebo dva válce...myslel jsem že jde o netěsnost parohu kde trochu byl vidět olej...paroh šel dolů a nechal jsem ho zavařit, u té přiléžitosti jsem udělal i kryt, když už to bylo dole:
viewtopic.php?f=2&t=1640&p=17549&hilit=paroh#p17538
-ve výsledku se nic moc nezlepšilo, už jsem byl docela zoufalý a s prvním sněhem šel subík do servisu aby se mu podívali na hlavu

..s jeho spotřebou 1l oleje na asi 120 km to stejně bylo v plánu - zvolil jsem autoPas ve Stráži u Liberce. Jednání bylo sice vstřícné ale oprava se protáhla přes celé svátky - 29.11-6.1. - to bylo až únavné a přes vánoce nám autíčko docela chybělo, vlastně jediný dárek byli příspěvky na jeho opravu...
-hlavu dali dohromady - dostal komplet nový ventily (respektive já naúčtovaný protože mi vrátili jenom tři výfukové), zabroušeno, gufírka a a samozřejmě těsnění pod hlavu
-byl jsem rád že se koukli i trochu dál a tak má subík svařený vlnovec a na magnetce pěkně zbroušený ten paroh, vyměněný kus hadice chladící soustavy, komplet nové svíčky
-zapalovací kabely jsem dostal provizorní (doost dlooouhé) s tím že mám poříjdit nové (čekat na ně už jsem rozhodně nechtěl

), to vše stálo jemně přes 10 000, ale autíčko jelo krásně tak vlastně spokojenost
-po návratu ze servisu dolévám olej což se neobtěžovali a hledám šrouby na vrchní dekl od motoru - ty se zase neobtěžovali vrátit - detaily které mi nedělají radost
-hned jsem objednal kabely Tesla Blatná - akorát na míru - prostě bezva - po asi 50km jelo auto zas na dva válce, myslel jsem že je to kabely, ale prostřední svíčka (ta nová ze servisu) nedávala jiskru - vrátil jsem původní a vše ok
-po ujetých 100km opět olej - vypadá to že na spotřebu oleje něměla oprava hlavy vliv - ze začátku mě pan Pavliš ujišťoval že spodek motoru je v pořádku a že stačí pořešit tu hlavu, později říkal že by bylo dobré dát nové písty protože drážky na kroužky jsou vyběhané a kroužky mají vůli - jelikož byl schopný sehnat jen originál, bylo to mimo naše finanční možnosti - ujistil mě, že by do toho neinvestoval a že hold občas doleju nějaký ten olej...litr na sto je ale podle mě průšvih kterej bych chtěl řešit - až bude za co tedy
-jinak jsme teď v lednu splatili poslední splátku tak je ten náš hypochondr konečně náš...hurá
-jo a málem bych zapoměl že ještě něž napadlo tak jsme kompletně vyklidili kůlnu tak má subík aspoň střechu nad hlavou a nesněží na něj - i když mi přijde že je po návratu ze servisu zrezlejší
takže takto se vše momentálně má, omlouvám se za dlouhý text - takle to dopadá když se příspěvek odkládá...